Veelgestelde vragen over een fatbike verzekeren
Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over fatbike verzekeringen
Vanwege het hoge diefstalpercentage (zoals in Amsterdam) en de hoge waarde van fatbikes bieden veel verzekeraars geen fatbikeverzekering meer aan. Slechts enkele maatschappijen, zoals Centraal Beheer, bieden nog een uitgebreide fatbike verzekering aan.
Fatbikes zijn vaak waardevol en uniek, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor dieven. Hun opvallende uiterlijk en onderdelen zijn moeilijk te vervangen, wat het risico nog groter maakt.
Ja, verzekeraars zoals Centraal Beheer bieden dekking voor terreinrijden. Zorg er wel voor dat je bij je verzekeraar bevestigt dat je polis dekking biedt voor schade die is ontstaan tijdens off-road gebruik.
Ja, als je fatbike wordt gestolen op een openbare plaats en je hebt een goedgekeurd slot gebruikt, dan dekt de verzekering de diefstal. Zorg er altijd voor dat je de veiligheidsvoorschriften van je polis volgt.
Als je fatbike wordt gestolen, doe dan aangifte bij de politie en laat een politierapport opmaken. Dien vervolgens een schadeclaim in bij je verzekeraar met de nodige documentatie, waaronder het aankoopbewijs en het politierapport.
Om de verzekeringspremie voor je fatbike te verlagen, kun je overwegen om je fiets op een veilige plek te stallen, een ART-gecertificeerd slot te gebruiken en te kiezen voor een hoger eigen risico. Deze maatregelen kunnen helpen om het risico op diefstal of schade te verminderen, wat leidt tot lagere kosten.
Om je fatbike verzekering op te zeggen, neem je rechtstreeks contact op met je verzekeraar of log je in op je account om een annuleringsverzoek in te dienen. Houd rekening met de opzegtermijn die op je polis staat vermeld.